Ny avdelning Miljö & Kvalitet

Daniel Andersson, Miljöansvarig och Hans Karlsson, Chef Miljö & Kvalitet
2024-06-17

För att öka fokus på utvecklingen av vårt kvalitets- och målarbete och för att stödja företagets rapportering enligt de nya reglerna kring CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) har vi format en ny avdelning.
Chef för den nya avdelningen Miljö & Kvalitet är Hans Karlsson som tidigare jobbat som Produktionschef.

– Det känns både spännande och intressant att gå in i en ny roll. Extra roligt är det att göra det tillsammans med Daniel Andersson som är ny Miljöansvarig. Tillsammans ska vi hjälpa organisationen att förbättra våra processer, minska vår miljöpåverkan och uppnå högre standarder för kvalitet och hållbarhet, säger Hans.

Daniel Andersson ny Miljö- & kvalitetsansvarig

Daniel Andersson är ett välkänt ansikte i Norrköpings Hamn och har under längre perioder tjänstgjort i bolaget både som miljökonsult och som ersättare för ordinarie miljöansvarig vid föräldraledigheter etc.

– Första gången jag hade uppdrag här i hamnen var år 2018 i samband med förberedelserna för hamnutvecklingsprojektet, berättar Daniel.

Daniel har mångårig erfarenhet och bred kompetens inom miljöområdet och har arbetat som miljökonsult på Renall AB sedan 2016. Innan dess var han bland annat miljösamordnare på Siemens i Finspång och miljö- och hälsoskyddsinspektör på Norrköpings kommun.

– Jag har alltid trivts bra under de perioder som jag har haft uppdrag här i hamnen. Hela hamnverksamheten är intressant. Att få ingå i den helt nya avdelning Miljö & Kvalitet ser jag som en stor möjlighet att få vara med och forma arbetet, säger Daniel.

– Framåt kommer jag att fokusera på en fortsatt bra relation med våra tillsynsmyndigheter. Min främsta uppgift som miljöansvarig är att underlätta arbetet för hamnverksamheten i stort oavsett om det handlar om ett projekt eller ett nytt slags gods, avslutar Daniel.

Vi hälsar Daniel varmt välkommen till Norrköpings Hamn!

 

Rekrytering efter en ny Produktionschef pågår och tillförordnad Produktionschef är Christian Ljungqvist, som normalt arbetar som chef för stuveriet.